2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin D7 alapozó - 10 kg

Murexin D7 alapozó - 10 kg

Murexin D7 alapozó - 10 kg
21.171 Ft,-17.995 Ft,- / kanna

D 7 Alapozó
(TIEFENGRUND D7)


> emisszió szegény EC1
> univerzálisan alkalmazható
> gyorsan szárad


Terméktulajdonságok
Kiváló minőségű, oldószer mentes műgyantadiszperziós alapozó szívóképes alapfelületekre, nagyon jó mélyrahatoló képességgel. Nagyon emisszió szegény alapozó EC 1.


Alkalmazhatóság
Kül- és beltéri, erősen szívóképes és homokkal készült alapfelületek alapozására, valamint Murexin
aljzatkiegyenlítők alá alapozóként használható. Anhidrit és gipszesztrichek esetén, páraáteresztő burkolatok -ragasztásakor, a ragasztó alapozója.  Anhidrit és cementesztriche történő, oldószeres parkettaragasztóval történő parketta ragasztáskor a Murexin LE 555 ragasztó alapozója.


Termékadatok
Kiszerelés:
10 kg kanna 42 kanna / 420 kg / raklap


Tárolás:
Száraz, fagymentes helyen, eredeti , bontatlan
csomagolásban kb. 12 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagigény 1 kg kb. 6-8 m²
Száradás szívóképes alapfelületen kb. 15 perc
Száradás nedvességre érzékeny alapfelületen kb.12 óra
Feldolgozási hőmérséklet. > + 5°C
Szabványossági vizsgálatok, minőségi tanúsítványok
EC 1


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
Festőkefe, finom porusú habhenger, rövidszőrű velurhenger, gumilehúzó.


Alapfelület:
Az alapfelület megfelelően száraz, fagymentes, szilárd, alaktartó, stabil, por, olaj, zsír, leválasztószer és laza részektől mentes kell legyen.


Megfelel
Minden építőiparban szokásos ásványi alapfelületen, pl. cementesztrich, nyersbeton, Anhidritesztrich, gipsz cementalapú készvakolat, gázbeton.


Nem megfelelő
műanyag, fém felületekre és diszperziós parkettaragasztók alapozására


Előkészítés:
A cement és kalcium-szulfát esztrichek felületét meg kell csiszolni és portalanítani. A gyengén tapadó részeket, vagy a bevonatokat, régi ragasztómaradványokat, burkolatdarabokat gépi csiszolással, marással vagy golyószórással el kell távolítani.


Feldolgozás:
A hígítatlan alapozót egy hengerrel egyenletesen a teljes felületre az alapozó edényből fel kell hordani.  Nem lehet a felületre direkt kiönteni, és úgy eloszlatni az alapozót! A tócsképződést is feltétlen kerülni kell, mert könnyen túltelítetté válhat az aljzat!. A száradási idő függ az aljzat hőmérsékletétől, szívóképességétől, a levegő nedvességtartalmától. Szívóképes alapfelületen normál klíma mellett a száradási idő 2-4 óra, és a parketta ragasztásakor természetesen
műgyanta alapanyagú ragasztót kell használni.

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!


Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.


Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.