2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin D 390 univerzális ragasztó - 6 kg

Murexin D 390 univerzális ragasztó - 6 kg

Murexin D 390 univerzális ragasztó - 6 kg
12.139 Ft,-10.318 Ft,- / vödör

D 390 Univerzális ragasztó
(UNIVERSAL- KLEBSTOFF D390)


> gyorsan szárad
> nagyon gyorsan köt
> emisszió szegény EC1


Terméktulajdonságok
Emisszió szegény, oldószermentes, gyenge szagú, kiváló minőségű műgyanta -diszperziós ragasztó nagyon jó tapadóképességű és megnövelt utóragasztás hatású ragasztó.


Alkalmazhatóság
Csak beltéri felhasználásra!
Homogén és heterogén PVC burkolatok (lap vagy tekercses formátum) falra és padlóra történő ragasztására, valamint sima hátoldalú, latexhabos, latexhab-alátétes és PU hab-alátátes textil burkolatok ragasztására szolgál. Székgörgőterhelésre és padlófűtésre megfelelő.


Termékadatok
Kiszerelés:
6 kg vödör 70 vödör / 420 kg / raklap
Tárolás:
+5°C  felett, eredeti, bontatlan csomagolásban kb. 12
hónapig


Műszaki adatok
Anyagigény kb. 280 - 400 g/m², a burkolat hátoldalától
és az aljzattól függően
Sűrűség 1,30 g/cm³
Szellőztetési idő kb. 20-30 perc
Fektetési idő kb. 40-50 perc
Végszilárdság kb. 72 óra
Ideális feldolgozási hőmérséklet +16°C +22°C között


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
A 1, A 2, B 1, B 2 jelű fogazott glettvas


Előkészítés:
Az alapfelület feleljen meg az ÖNORM előírésainak, és ha szükséges, tudunk javasolni alapozókat és
aljzakiegyenlítőket is a felület burkolásra való előkészítésére. A ragasztandó burkolat és az aljazt hőmérséklete azonos kell legyen, ideális hőmérséklet a burkoláshoz +16°C +22°C közötti.


Feldolgozás:
A ragasztót a megfelelő méretű fogazott glettvassal egyenletesen kell felhordani az aljzatra. A fogazat mérete függ a burkolat hátoldalától és az aljzattól. A latexezett szőnyeget azonnal a ragasztóágyba kell fektetni, míg a sima, habhátoldalú szőnyegeknél rövid idejű szellőztetési időt kell tartani, majd ez után erősen be kell simítani a burkolatot a ragasztóágyba. Kötőágyas ragasztáskor meg kell várni, míg
a ragasztó színe transzparenssé nem válik, és ekkor kezdhető el a ragasztás. Ez, a hőmérséklettől és
páratartalomtól függően 20- 30 perc lehet, de a fektetési idő max. kb. 50 percre korlátozódik. A nyers vagy enyhén nyomott PVC burkolatokat a még nedves ragasztóba kell fektetni, hogy a burkolat hátoldalnak teljes felülete átnedvesedjen. Az illesztési hézagok hideg vagy meleg fugázásához szükséges marásokat - a ragasztás utánleghamarabb 24 óra múlva szabad megkezdeni. A ragasztott
burkolat kb. 48 óra múlva székgörgővel terhelhető, a végszilárdságot kb. 72 óra múlva éri el.

A burkolat gyártójának utasításait figyelembe kell venni. 
Próbaragasztás javasolt.

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.