2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin D 391 ragasztó - 20 kg

Murexin D 391 ragasztó - 20 kg

Murexin D 391 ragasztó - 20 kg
35.001 Ft,-29.751 Ft,- / vödör

D 391 Nedves és kötőágyas ragasztó
(NASS- UND HAFTBETT- KLEBSTOFF D391)


> emisszió szegény EC1
> nagyon jó kezdeti ragasztóerő
> magas végszilárdság


Terméktulajdonságok


Emisszió szegény, oldószer menetes, kiváló minőségű, megnövelt utóragasztó hatású, nagyon jó tapadási szilárdságú, diszperziós műgyantaragasztó. Emikód: EC 1


Alkalmazhatóság
Csak beltéri alkalmazásra! Tekercsben vagy táblában gyártott homogén és heterogén PVC aljzatra és falra, valamint sima és nyomott latexhab-alátétes vagy latexezett hátoldalú és PUR-hab alátétes padlóburkolatokhoz. Székgörgő terhelésre és padlófűtésre megfelel.


Termékadatok
Kiszerelés:
20 kg vödör 24 vödör / 480 kg / raklap
20 kg vödör fóliával 24 vödör / 480 kg / raklap
Tárolás:
+5°C felett, jól lezárt, eredeti, bontatlan csomagolásban kb. 12 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagszükséglet kb. 300 - 450 g/m² alapfelület és burkolat hátoldalától függően
Sűrűség 1,30 g/cm³
Szellőztetési idő kb. 10-40 perc
Fektetési idő kb. 40-50 perc
Végszilárdság kb. 72 óra
Ideális feldolg. hőmérséklet +16°C - +22°C között


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
A 1, A 2, B 1 jelű fogazott glettvas


Alapfelület:
Az alapfelület tartósan száraz, tiszta, por-, zsír-, és olajmentes, valamint húzás- és nyomásálló az  ÖNORM B 2236/1 és a B 2232 megfelelő kell, hogy legyen.


Megfelel: Az építőiparban szokásos szívóképes alapfelületekre 


Nem megfelelő: üvegre, fémre


Előkészítés:
Burkolás előtt adott esetben alapozás és kiegyenlítés szükséges. Ehhez tudunk ajánlani alapozókat és
aljzatkiegyenlítőket, javító tapaszokat. A felragasztandó burkolat hőmérséklete az alapfelület hőmérsékletével közel azonos kell, hogy legyen. Az alapfelület optimális hőmérséklete: +16 - +22 °C


Feldolgozás:
A ragasztót finom fogazású simítólemezzel (A 1, A2, B 1, B 2 a burkolat és annak hátoldali kialakításának megfelelően kiválasztott) lemezzel fel kell hordani a teljes felületére.
A latexezett hátoldalú textil burkolatot azonnal a nedves ragasztóanyagra kell fektetni és teljes felületén rá kell simítani. A habhátas szőnyegeket rövid szellőztetési idő után kell leragasztani és erősen besimítani. Kötőágyas ragasztásoknál a fektetési időpont akkor következik be, amikor a ragasztó egyértelműen áttetszővé kezd válni, ami a helyiség hőmérsékletétől és légnedvességétől függően kb.
20-30 perc. A fektetési idő ezután kb. 50 percre korlátozódik. Nyers vagy enyhén nyomott hátoldalú PVC burkolatokat a még enyhén nedves ragasztóágyba kell fektetni, hogy a burkolat hátoldalának teljes felülete benedvesedjék. Az illesztési hézagok hideg meleg fugázásához szükséges marásokat a ragasztás után 24 óra múlva lehet elkezdeni. A padló kb. 48 óra múlva székgörgővel terhelhető, a végszilárdságot 72 óra múlva éri el.

A burkolat gyártójának útmutatásait figyelembe kell venni!
Próbaragasztás javasolt.


Burkolat Fogazat
PVC burkolatok A1 vagy A2
Sima latexhab vagy PUR-hab alátétes textilburkolatok A1 vagy A2
Nyomott vagy latexezett hátoldalú textilburkolatok A1 vagy B1

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.