2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin D 321 Padlóburkolat ragasztó - 14 kg

Murexin D 321 Padlóburkolat ragasztó - 14 kg

Murexin D 321 Padlóburkolat ragasztó - 14 kg
22.563 Ft,-19.179 Ft,- / vödör

D 321 Padlóburkolat ragasztó
(BODENBELAGS- KLEBSTOFF D321)


> széles felhasználási terület
> könnyen húzható
> rövid szellőztetési idő


Terméktulajdonságok
Kiváló minőségű, gyenge szagú, nedveságyú diszperziós ragasztó.


Alkalmazhatóság
Beltérben, mindenfajta PVC és CV burkolathoz tekercsben és lapokban; hajlékony lapokhoz; sima, nyomott vagy latexezett valamint szintetikus és PUR-hab hátoldalú textilburkolatok ragasztására padlóra. Padlófűtésre és székgörgő terhelésre megfelelő.


Termékadatok
Kiszerelés:
14 kg / vödör
36 vödör / 504 kg / raklap


Tárolás:
+5°C fölött, jól lezárt, eredeti, bontatlan csomagolásban kb. 12 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagszükséglet kb. 300 - 450 g/m², alapfelület és burkolat hátoldaltól függően
Sűrűség 1,4 g/cm³
Szellőztetési idő kb. 15 perc
Fektetési idő kb. 30-40 perc
Végszilárdság kb. 72 óra
Ideális feldolg. hőmérséklet +16°C  +22°C  között


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
A 1, A 2, B 1, B 2 jelű fogazott glettvas


Alapfelület:
Az alapfelület tartósan száraz, tiszta, por-, zsír-, és olajmentes, valamint húzás- és nyomásálló az  ÖNORM B 2236/1 és a B 2232 megfelelő kell, hogy legyen. Burkolás előtt adott esetben alapozás és kiegyenlítés szükséges. Ehhez tudunk ajánlani alapozókat és aljzatkiegyenlítőket, javító tapaszokat. A felragasztandó burkolat hőmérséklete az alapfelület hőmérsékletével közel azonos kell, hogy
legyen. Az alapfelület optimális hőmérséklete: +16 - +22 °C


Megfelel:
Az építések során szokásosan használt szívóképes alapfelületekre


Nem megfelelő: Üvegre és fém


Feldolgozás:
A ragasztót finom fogazású simítólemezzel (A 1, A2, B 1, B 2, a burkolat és annak hátoldali kialakításának megfelelően kiválasztott) lemezzel fel kell hordani a teljes felületére.
Burkolat Fogazat PVC és habalátétes burkolatok, rugalmas lapok A1 vagy A2 Textil burkolatok sima vagy PUR-hab alátéttel A2 Textil burkolatok nyomott vagy latex hátoldallal A1 vagy B2
Textil burkolatok szintetikus hátoldallal B1

A burkolatot 10-15 perccel a ragasztóanyag felhordása után a nedves ragasztóágyba kell fektetni és teljes felületén rá kell simítani. A fektetési idő, beleértve a kiszellőztetési időt is, kb. 30-40 percre korlátozódik. A rásimítást rövid idő múlva meg kell ismételni, különösen az illesztéseknél és a széleken. Javasoljuk a próbaragasztás elvégzését. Be kell tartani a burkolat gyártójának előírásait!
Az illesztések marását és hegesztését leghamarabb 24 óra elteltével lehet elvégezni, és utána ismét jól le kell simítani a burkolatot. Székgörgő-terhelésre alkalmas ragasztások 48 óra múlva terhelhetőek.

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.