2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin NH 75 Fa aljzatkiegyenlítő - 20 kg

Murexin NH 75 Fa aljzatkiegyenlítő - 20 kg

Murexin NH 75 Fa aljzatkiegyenlítő - 20 kg
11.532 Ft,-9.802 Ft,- / zsák

Murexin NH 75 Fa aljzatkiegyenlítő - 20 kg
(HOLZBODEN - NIVELLIERMASSE NH 75)

> szálerősített
> önterülő
> flexibilis

Terméktulajdonságok
Poralakú, szálerősített, önterülő, hidraulikusan kötő aljzatkiegyenlítő. 


Alkalmazhatóság
Csak beltéri felhasználásra! Fa hajópadlók és faforgács padlók, valamint felújításoknál és szanálásoknál a régi padlók szintezésére és kiegyenlítésére szolgáló nagy szilárdságú és önterülő anyag. Alkalmas nagy igénybevételű, szívóképes, sík aljzatok előállítására új padlóburkolatok alá, lakó- és közösségi épületekbe, kórházakban 3–10 mm rétegvastagságban. Padlófűtésre és székgörgő terhelésre megfelelő. Faforgács lapokból (V100) készített úszó padlónál az elemeket egymáshoz kell előbb rögzíteni.

Termékadatok
Kiszerelés:
20 kg papírzsák 48 zsák / 960 kg / raklap
Tárolás:
Száraz helyen, fa raklapon, bontatlan, eredeti csomagolásban kb. 6 hónapig.

Műszaki adatok
Anyagszükséglet kb. 1,25 kg/m² /mm
Vízigény kb. 0,24 l/kg (= 4,8l /20 kg zsák) max. rétegvastagság 10 mm
Feldolgozási idő kb. 30 perc
Burkolható kb. 24 óra múlva
Járható kb. 2 óra múlva

Bedolgozás
Javasolt szerszám:
30 l-es tiszta keverőedény, lassú fordulatszámú elektromos keverő, fogazott lehúzó, spakli, tüskés henger

Alapfelület:
Az alapfelületnek száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, portól, szennyeződéstől, olajtól, zsírtól, leválasztó anyagtól, laza részektől mentesnek kell lennie, és az ÖNORM B 2236/1  előrásainak meg kell felelnie.

Megfelel:
régi és új fapadlókra, faforgács lapokra, cementesztrichre és betonra.

Nem megfelelő:
Fémre, műanyagra

Előkészítés:
A régi burkolatokat, forgácslapokat, hajópadlókat szilárdan az aljzathoz kell rögzíteni. A laza, nyikorgó vagy rugózó lapokat illetve hajópadlókat le kell csavarozni. A padlón található lyukakat, hézagokat, repedéseket megfelelő kitöltő anyaggal le kell zárni. A kiegyenlítendő padlófelületeket
finom csiszolópapírral meg kell csiszolni, és le kell porszívózni, majd hígítatlan D 2 Tapadóhíddal alapozni kell, és a helyiség hőmérsékletétől és páratartalmától függően 12-24 órán keresztül száradni kell hagyni.

Keverés:
A  port egy tiszta keverőedényben kell tiszta hideg vízzel elektromos keverővel csomómentesen elkeverni ( 4 perc), míg az anyag egy sűrű egyenletes masszává nem válik.
Keverési arány:
kb. 4,8 l   víz (megfelel kb. 0,24 l/kg) minden   20 kg Murexin NH 75 Fa aljzatkiegyenlítőhöz

Verarbeitung:

A folyékony anyagot lehetőleg egy munkamenetben a kívánt rétegvastagságban az alapra kell önteni, minimális rétegvastagság 3 mm. Optimális feldolgozási hőmérséklet: 16 - 22°C Az úszópadlóként lerakott faforgács lemezekre történő kiegyenlítéskor ügyelni kell arra, hogy a táblákat össze kell csavarozni (2 x 19 mm. ) Felújításnál a fapadló kielégítő szellőzése érdekében különleges, szellőzőnyílásokkal ellátott szegélylécet kell a padlóra erősíteni, különösen akkor, ha az új burkolat párazáró.

Utókezelés:

Mivel a kiegyenlítő massza cement és víz reakciója során szilárdul, ezért kerülni kell az anyag gyors kiszáradását, védeni kell a direkt napsugárzástól és a légáramlatoktól (huzattól). Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez vezet! 

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.