2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő - 25 kg
7.684 Ft,-6.531 Ft,- / zsák

NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő
(Nivelliermasse Extrem NE 30)


> önterülő
> feszültség szegény
> 3 cm vastagságig


Terméktulajdonságok
Cementbázisú, műanyag diszperzióval javított poranyag, ami vízzel elkeverve egy önterülő, feszültségszegény kiegyenlítő habarcsot ad.


Alkalmazhatóság
Beltérben 5-30 mm rétegvastagságig burkolatok részére megfelelő alapfelület készíthető. Jól terül, feszültség és repedésmentesen szilárdul és különösen nagy szilárdságot ér el. Megfelel különösen nagy  egyenetlenségek kiegyenlítésére mind kisebb, mind nagyobb felületen. Padlófűtésre és székgörgőterhelésre megfelel.


Termékadatok
Kiszerelés:
25 kg papírzsák 48 zsák/ 1.200 kg / raklap
Tárolás:
Szárazon, fa raklapon jól lezárt, eredeti, bontatlan csomagolásban, legfeljebb 6 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagigény kb. 1,7 kg/m²/mm
Vízigény kb. 0,18 l/kg (=4,5 l/25 kg zsák) max. vastagság 30 mm
Feldolgozási idő kb. 30 perc
Járható kb. 1 -2 óra múlva vatagságtól függően
Burkolható kb. 24 óra múlva vastagságtól függően
Szabványossági vizsgálatok, minőségi tanúsítványok MSZ EN 13813


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
Alacsony fordulatú elektromos keverőgép, min. 30 l-es
keverővödör, glettvas, tüskéshenger, szögescipő


Alapfelület:
Az alapfelületnek szilárdnak, por-, zsír-, olaj-, valamint festék- és egyéb leválasztóanyag-maradványoktól mentesnek, valamint az érvényes előírásoknak megfelelőnek kell lennie.


Alkalmas
Minden általános építőipari aljzatra.


Nem alkalmas:
fára, fémre, műanyagra


Előkészítés:
Az alapfelületet meg kell csiszolni és alaposan portalanítani. A gyengén tapadó, laza részeket el kell távolítani, (régi aljzatkiegyenlítő, ragasztó, burkolatmaradvány) gépi csiszolás, marás, golyószórás segítségével. A függőleges falcsatlakozások mentén körbe 5 mm széles rugalmas
távtartót kell elhelyezni. A tapadás javítását, nedvszívás kiegyenlítését az aljzat tulajdonságainak megfelelő Murexin alapozóval vagy Murexin tapadó híddal végezzük.


Keverés:
Keverési arány:
kb.    4,5   Liter   víz (kb. 0,18 l/kg) 25    kg      Murexin Extrém aljzatkiegynlítőhöz
Az alapfelület elõkezelése után a műszaki ismertetőben leírt keverési arány betartásával fokozatosan adagoljuk a kiegyenlítőhabarcsot a keverővízhez, gépi keverő berendezéssel csomómentes masszává keverjük, glettvassal feldolgozhatósági időn belül dolgozzuk fel.

Keverési idő min. 4 perc.


Feldolgozás:
A frissen bekevert anyagot ki kell önteni az előkészített aljzatra, majd egy munkamenetben a kívánt vastagságban (max. 30 mm) elteríteni. A bekevert anyag pumpával is bedolgozható. A kilevegőztetéshez tüskés henger használata javasolt. Semmilyen idegen anyag nem adható
hozzá! 

Optimális feldolgozási hőmérséklet: 16 - 22°C


Utókezelés:
Védeni kell a felületet a gyors, hirtelen kiszáradástól!


Rendszerkiegészítő termékek
- Alapozás szívóképes aljzaton: Murexin LF Mélyalapozó, Murexin D1 Alapozó 
- Alapozás nem szívóképes aljzaton: Murexin D2 Tapadóhíd, Murexin D4 Tapadóhíd
- Alapozás anhidrit aljzaton: Murexin EP 70 BM epoxigyanta beszórva kvarchomokkal

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.