2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin ST 25 aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin ST 25 aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin ST 25 aljzatkiegyenlítő - 25 kg
4.572 Ft,- / zsák3.429 Ft,- / zsák

ST 25 aljzatkiegyenlítő
(Nivelliermasse ST 25)


> önterülő
> feszültségszegény
> 35 mm vastagságig


Terméktulajdonságok
Cementbázisú, műanyag diszperzióval javított poranyag, ami vízzel keverve egy önterülő, feszültségszegény kiegyenlítő habarcsot ad.


Alkalmazhatóság
Beltérben 2-35 mm rétegvastagságig  különböző burkolatok részére megfelelő alapfelület készíthető.  Megfelel különösen nagy és kis egyenetlenségek kiegyenlítésére mind kisebb, mind nagyobb felületen. Padlófűtésre és székgörgőterhelésre megfelel a DIN EN 12529 szerint.


Termékadatok
Kiszerelés:
25 kg papírzsák 48 zsák / 1200 kg / raklap


Tárolás:
Szárazon, fa raklapon, jól lezárt, eredeti, bontatlan csomagolásban, legfeljebb 6 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagszükséglet kb. 1,7 kg/m² / mm
Max. vastagság 35 mm
Feldolg. idő kb. 20 - 30 perc
Járható kb. 1 - 2 óra múlva, vastagságtól függően
Burkolható kb. 24 -36 óra múlva, vastagságtól függően *
Vízigény kb. 0,2 l/kg (= 5,0 l/25kg zsák)


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
Alacsony fordulatú elektromos keverőgép, min. 30 l-es keverővödör, glettvas, tüskéshenger, szögescipő


Alapfelület:
Az alapfelületnek szilárdnak, por-, zsír-, olaj-, valamint festék- és egyéb leválasztóanyag-maradványoktól mentesnek, valamint az érvényes előírásoknak megfelelőnek kell lennie. (ÖNORM B 2232 és B2236/1)


Alkalmas
Minden általános építőipari aljzatra.


Nem alkalmas:
fára, fémre, műanyagra


Előkészítés:
Az alapfelületet meg kell csiszolni és alaposan portalanítani. A gyengén tapadó, laza részeket el kell távolítani, (régi aljzatkiegyenlítő, ragasztó, burkolat maradvány) gépi csiszolás, marás, golyószórás segítségével. A függőleges falcsatlakozások mentén körbe 5 mm széles rugalmas távtartót kell elhelyezni. A tapadás javítását, nedvszívás kiegyenlítését az aljzat tulajdonságainak megfelelő Murexin alapozóval vagy Murexin tapadóhíddal végezzük.


Keverési arány:
kb. 5,0 Liter víz (kb. 0,2 l/kg)
25 kg Murexin Extrém aljzatkiegynlítőhöz
Az alapfelület előkezelése után a műszaki ismertetőben leírt keverési arány betartásával fokozatosan adagoljuk a kiegyenlítőhabarcsot a keverővízhez, gépi keverő berendezéssel csomómentes masszává keverjük, glettvassal feldolgozhatósági időn belül dolgozzuk fel.


Figyelem, gyorsított kötésű, csak megfelelő mennyiséget keverjünk be!
A frissen bekevert anyagot ki kell önteni az előkészített alzatra, majd egy munkamenetben a kívánt vastagságban (max. 35 mm) elteríteni. A bekevert anyag pumpával is bedolgozható. A kilevegőztetéshez tüskés henger használata javasolt. Semmilyen idegen anyag nem adható
hozzá!

Optimális feldolgozási hőmérséklet: 16 - 22°C
*Burkolható 3 mm vastagságban 24 óra múlva textil és természeteskő burkolattal
10 mm vastagságban 24 óra múlva kerámia burkolattal 24-60-as méretű átcsiszolás gyorsítja a száradást és javítja a szívóképességét a kiegyenlítőnek. Nagyobb vastagság, alacsonyabb hőmérséklet illetve nem szívóképes alapfelület növeli a száradási időt. Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez vezet! Védeni kell a felületet a gyors, hirtelen kiszáradástól! Tisztítás friss állapotban vízzel, kikeményedve csak
mechanikusan


Rendszerkiegészítő termékek
- Alapozás szívóképes aljzaton:
Murexin LF 1 Mélyalapozó,
Murexin D1 Alapozó
- Alapozás nem szívóképes aljzaton:
Murexin D2 Tapadóhíd,
Murexin D4 Tapadóhíd
- Alapozás anhidrit aljzaton:
Murexin EP 70 BM epoxigyanta beszórva kvarchomokkal

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.