• Kosár tartalma
    A kosár üres.

    Nagyméretű burkolólapok ragasztása Murexin termékekkel

    Manapság egyre divatosabbak a nagyméretű burkolólapok. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon is élvezni tudjuk a kiválasztott anyagokat, érdemes odafigyelnünk a burkolat ragasztására is. A nagyméretű burkolólapokhoz emelt minőségű Murexin csemperagasztó használatát javasoljuk.

    A nagyméretű burkolólapok jellemzően természetes kövekből illetve nem nedvszívó alapanyagokból készülnek. Ezek ragasztására olyan emelt minőségű csemperagasztók a megfelelőek, amelyek középágyazásúak (15-20 mm-es vastagságban rakhatók), és a tapadóerejük a nem nedvszívó lapok rögzítésére is megfelelő. Ilyen termék például  a Murexin SK 15 csemperagasztó.

    Az emelt minőségű csemperagasztók egyes fajtái normál cement helyett trass cementet tartalmaznak, ami megakadályozza a természetes kövek sókivirágzását. A Murexin Trass csemperagasztó megfelelő megoldás ilyen esetekben is. A világos vagy pasztell színű burkolólapokhoz a ragasztó átütések elkerülése végett érdemes speciális, világos lapokhoz kifejlesztett csemperagasztót alkalmazni.

    A kivitelezés során a burkolólapra és az aljzatra is ajánlott kenni csemperagasztót a jobb beágyazódás érdekében. Nem mindegy, hogy a nagyobb méretű lapok az aljzaton vagy oldalfalon helyezkednek-e el. Oldalfalon a nagyméretű burkolólapok ragasztása biztonságtechnikai okokból előírás szerint korlátozva van, bizonyos súly fölött e termékek csak mechanikailag rögzíthetőek!

    A nagyobb burkolólapok nagyobb felületen, térben érvényesülnek igazán. Ha magát a lapot, és nem fugát szeretnénk kihangsúlyozni, akkor a burkolólappal színben harmonizáló fugázót érdemes választanunk. Mindemellett a folyamatos igénybevétel miatt padlón nem ajánlott a túlságosan világos színű fugázás.

    Murexin FM 60 fugázó 26 féle színben kapható, így könnyen megtalálhatja a csempéhez vagy padlólaphoz leginkább illő színt.