2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin LF 300 speciális ragasztó

Murexin LF 300 speciális ragasztó

Murexin LF 300 speciális ragasztó
26.655 Ft,-22.657 Ft,- / vödör

LF 300 Speciális kötőágyas ragasztó
(SPEZIAL-HAFTBETT- KLEBSTOFF LF 300)


> nagy ragasztóerő
> oldószer mentes
> tartósan rugalmas


Terméktulajdonságok
Oldószer mentes, gyenge szagú, kiváló minőségű műgyanta-diszperziós ragasztó. Gyors kezdeti  tapadás,tartós ragasztás, lágyító szerekkel szembeni fokozott ellenállóság jellemzi.


Alkalmazhatóság
Csak beltéri felhasználásra.
Elasztikus és textil burkolatok ragasztására, mint pl. PVC, CV tekercsben és lapokban , habalátétes PVC burkolatok, valamint, latex, PVC és PUR hátoldalú textilburkolatok ragasztására. Székgörgő
terhelésre és padlófűtésre megfelel.


Termékadatok
Kiszerelés:
12 kg vödör 36 vödör / 432 kg / raklap

Tárolás:
+5°C  felett, jól lezárt eredeti, bontatlan csomagolásban kb. 12 hónapig.


Műszaki adatok
Sűrűség 1,25 g/cm³
Szellőztetési idő kb. 10 - 40 perc
Fektetési idő kb. 1 - 2 óra
Végszilárdság kb. 72 óra
Ideális feldolgozási hőmérséklet +16°C + 22°C között
Anyagigény kb. 200 - 400 g/m², alapfelülettől és burkolattól függően.


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
A 1, A 2 jelű fogazott glettvas


Alapfelület:
Az alapfeleület legyen száraz, szilárd, alaktartó, hordképes, portól, szennyeződéstől, olajtól, zsírtól, leváasztószertől és laza részektől mentes, és feleljen meg az ÖNORM B 2236/1 és B 2232 előírásainak.


Megfelel:
Szokásos építőipari alapfelületre, farostlemezre, valamint gyengén és nem szívóképes alapfelületre.


Nem megfelelő:
üvegre


Előkészítés:
Az alapfelületet szükség esetén alapozóval és kiegyenlítő anyaggal burkolhatóvá kell tenni. Ehhez tudunk Murexin termékeket javasolni, terméktájékoztatóink segítenek az adott feladatra megfelelő anyagot kiválasztani. Az alapfelület és a burkolat hőmérséklete közel azonos kell legyen.
(Ideális: +16°C +22°C között). Nedvességre érzékeny alapfelületeknél pl. anhidrit-, magneziaesztrich és
farostlemez megfelelően alapozni és minimum 2 mm vastagságban kiegyenlíteni kell a felületet.


Feldolgozás:
A ragasztót a megfelelő méretű fogazott glettvassal a teljes felületre egyenletesen fel kell hordani. A fogazat mérete függ a burkolattól és annak hátoldalától. A hőmérséklettől, a felhordott ragasztó mennyiségétől és az alapfelület szívóképességétől függ a szellőztetési idő mértéke. Ez után
lehet a burkolatot a ragasztóágyba fektetni és erősen rásimítani. A széleket és a toldásokat rövid időn belül újra be kell simítani. A burkolatot feszültségmentesen és sikban kell fektetni, különben újra le kell simítani, vagy hengerelni, adott esetben lesúlyozni. Nedveságyú ragasztóként történő alkalmazáskor:

Nagyon jó szívóképességű alapfelületnél a lapburkolatot azonnal, míg a tekercses burkolatot 10-20 perc szellőztetési idő után  kell a ragasztóba fektetni. Kötőágyas ragasztásként történő alkalmazáskor:
A gyengén illetve nem szívóképes felületnél - a hőmérséklettől függően- 30-40 perc szellőztetési időt kell tartani, míg a ragasztófilm áttetszővé nem válik, és ekkor lehet a burkolatot a ragasztóágyba fektetni.  Az illesztések marását és fugázását leghamarabb 24 óra múlva lehet elkezdeni. Székgörgő terhelésre és padlófűtésre a ragasztás 48 óra múlva alkalmas

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.