2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin D 490 univerzális ragasztó - 14 kg

Murexin D 490 univerzális ragasztó - 14 kg

Murexin D 490  univerzális ragasztó - 14 kg
24.714 Ft,- / vödör18.536 Ft,- / vödör

D 490 Univerzális ragasztó
(UNIVERSAL- KLEBSTOFF D 490)


> emisszió szegény EC1
> univerzálisan alkalmazható


Terméktulajdonságok
Emisszió szegény, oldószermentes, szálerősítéses, kiváló minőségű diszperziós ragasztó nagyon jó feldolgozási és erős tapadási tulajdonsággal rendelkezik.


Alkalmazhatóság
Csak beltéri alkalmazásra!
Tekercsben vagy táblában gyártott homogén és heterogén PVC aljzatra és falra, valamint sima és nyomott latexhabalátétes vagy latexezett hátoldalú és PUR-hab alátétes padlóburkolatokhoz. Lapokban vagy tekercsben szállított műkaucsuk burkolatok 2 mm vastagságig, valamint textilburkolatokhoz jutahálós vagy szintetikus hátoldallal és linóleumhoz, minden, burkolásra előkészített alapfelületre.
Székgörgő terhelésre és padlófűtésre megfelel.


Termékadatok
Kiszerelés:
12 kg vödör 36 vödör/ 432 kg / raklap

Tárolás:
+5°C felett, jól lezárt eredeti csomagolásban kb. 12 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagigény kb. 300 - 400 g/m², alapfelülettől és burkolat hátoldalától függően
Sűrűség 1,32 g/cm³
Szellőztetési idő kb. 10 perc
Fektetési idő kb. 15-20 perc
Végszilárdság kb. 72 óra
Ideális feldolgozási hőmérséklet +16°C +22°C között


Bedolgozás
Javasolt szerszám :
A 1, A 2, B 1, B 2 jelű fogazott glettvas


Alapfelület:
Az alapfelület tartósan száraz, tiszta, por-, zsír-, és olajmentes, valamint húzás- és nyomásálló az  ÖNORM B 2236/1 és a B 2232 megfelelő kell, hogy legyen. Burkolás előtt adott esetben alapozás és kiegyenlítés szükséges. Ehhez tudunk ajánlani alapozókat és aljzatkiegyenlítőket, javító tapaszokat.


Megfelel:
A szokásos építőipari szívóképes alapfelületekre, farostlemezekre.

Nem megfelelő:
üvegre, fémre


Előkészítés:
Az alapfelület feleljen meg az érvénye előírásoknak.
Burkolás előtt adott esetben alapozás és kiegyenlítés szükséges. Ehhez tudunk ajánlani alapozókat és
aljzatkiegyenlítőket, javító tapaszokat. A felragasztandó burkolat hőmérséklete az alapfelület
hőmérsékletével közel azonos kell, hogy legyen. Az alapfelület optimális hőmérséklete: +16 - +22 °C


Feldolgozás:
A ragasztót finom fogazású simítólemezzel (A 1, A2, B 1, B 2 a burkolat és    annak hátoldali kialakításának megfelelően kiválasztott) lemezzel fel kell hordani a teljes felületére.
A latexezett hátoldalú textil burkolatot azonnal a nedves ragasztóanyagra kell fektetni és teljes felületén rá kell simítani. A habhátas szőnyegeket rövid szellőztetési idő után kell leragasztani és erősen besimítani. Kötőágyas ragasztásoknál a fektetési időpont akkor következik be, amikor a ragasztó egyértelműen áttetszővé kezd válni, ami a helyiség hőmérsékletétől és légnedvességétől függően kb.10-20 perc. A fektetési idő ezután kb. 20 percre korlátozódik. Nyers vagy enyhén nyomott hátoldalú PVC burkolatokat a még enyhén nedves ragasztóágyba kell fektetni, hogy a burkolat hátoldalának teljes felülete benedvesedjék. Műkaucsuk burkolatoknál a normál hőmérsékleten nincs vagy minimális a szellőztetési idő. A burkolatot a ragasztóágyba kell fektetni és teljes felületén rá kell simítani.A rásimítást 50-60 perc múlva meg kell ismételni, különösen az illesztéseknél és a széleken. Az illesztési hézagok hideg meleg fugázásához szükséges marásokat a ragasztás után 24 óra múlva lehet   elkezdeni. A padló kb. 48 óra múlva székgörgővel terhelhető, a végszilárdságot 72 óra múlva éri el.

A burkolat gyártójának útmutatásait figyelembe kell venni.
Próbaragasztás javasolt.

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.