2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin D 338 Nedveságyú ragasztó - 20 kg

Murexin D 338 Nedveságyú ragasztó - 20 kg

Murexin D 338 Nedveságyú ragasztó - 20 kg
25.730 Ft,- / vödör19.298 Ft,- / vödör

D 338 Nedveságyú ragasztó
(EINSEITKLEBSTOFF D 338)


> könnyen húzható
> széles felhasználási területű
> tartósan rugalmas kötésű


Terméktulajdonságok
Gyenge szagú, műgyanta-diszperziós, kiváló minőségű burkolat ragasztó.


Alkalmazhatóság
Beltérben mindenfajta PVC és CV burkolathoz tekercsben és lapokban, és hajlékony lapokhoz. Sima, nyomott vagy latexezett valamint szintetikus és PUR-hab hátoldalú textilburkolatok padlóra történő ragasztásához. Padlófűtésre és székgörgő terhelésre megfelelő.


Termékadatok
Kiszerelés:
20 kg vödör 24 vödör / 480 kg / raklap
20 kg vödör fóliával 24 vödör / 480 kg / raklap


Tárolás:
+5°C  felett, jól lezárt, eredeti, bontatlan csomagolásban kb.
12 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagszükséglet kb. 300 - 450 g/m², alapfelület és burkolat hátoldaltól függően
Sűrűség 1,40 g/cm³
Szellőztetési idő kb. 15 perc
Fektetési idő kb. 40 perc
Végszilárdság kb. 72 óra
Ideális feld. hőmérséklet +16°C - +22°C között


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
A 1, A 2, B 1, B 2 jelű fogazott glettvas


Alapfelület:
Az alapfelület tartósan száraz, tiszta, por-, zsír-, és olajmentes, valamint húzás- és nyomásálló az  ÖNORM B 2236/1 és a B 2232 megfelelő kell, hogy legyen.


Megfelel: Az építőiparban szokásosan használt szívóképes alapfelületekre


Nem megfelelő: fémre, üvegre


Előkészítés:
Burkolás előtt adott esetben alapozás és kiegyenlítés szükséges. Ehhez tudunk ajánlani alapozókat és
aljzatkiegyenlítőket, javító tapaszokat. A felragasztandó burkolat hőmérséklete az alapfelület hőmérsékletével közel azonos kell, hogy legyen. Az alapfelület optimális őmérséklete: +16 °C - +22 °C között. A ragasztóanyagot megfelelő fogazású simítólemezzel fel kell hordani a teljes alapfelületre. Az alkalmazandó fogazás a fektetés módjától és a burkolat hátoldalának minőségétől függ. A burkolatot 15 perccel a ragasztóanyag felhordása után a nedves ragasztóágyba kell fektetni és teljes felületén
rá kell simítani. A fektetési idő, beleértve a kiszellőztetési időt is, kb. 40 percre korlátozódik. A rásimítást rövid idő múlva meg kell ismételni, különösen az illesztéseknél és a széleken. Javasoljuk a próbaragasztást. A burkolat gyártójának előírásait be kell tartani!
Burkolat Fogazat
PVC és habalátétes burkolatok, rugalmas lapok A1 vagy A2 Sima vagy PUR-hab alátétes
textilburkolatok A1 vagy A2 Nyomott vagy latexezett hátoldalú textilburkolatok Szintetikus hátoldalú textilburkolatok B 1

Az illesztések marását és hegesztését leghamarabb 24 óra
elteltével lehet elvégezni, utána ismét jól le kell simítani a
burkolatot. Székgörgő-terhelésre alkalmas ragasztások 48
óra múlva terhelhetőek.

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.