2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin OS 50 Objekt Plusz önterülő aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin OS 50 Objekt Plusz önterülő aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin OS 50 Objekt Plusz önterülő aljzatkiegyenlítő - 25 kg
6.890 Ft,-5.857 Ft,- / zsák

Murexin OS 50 Objekt Plus önterülő aljzatkiegyenlítő
(Nivelliermasse Objekt Plus OS 50)


> önterülő
> jól csiszolható
> 10 mm rétegvastagságig


Terméktulajdonságok
Poralakú, cementbázisú, műgyantával javított, hidraulikusan kötő önterülő aljzatkiegyenlítő.


Alkalmazhatóság
Csak beltérben használható. Felületek kiegyenlítésére bármely padlóburkolat készítése előtt max. 10 mm rétegvastagságban felhordva alkalmazható. Padlófűtésre és székgörgő terhelésre megfelelő.


Termékadatok
Kiszerelés:
25 kg papírzsák 48 zsák / 1.200 kg / raklap
Tárolás:
Fa raklapon, száraz helyen, bontatlan, eredeti csomagolásban kb. 6 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagszükséglet kb. 1,5 kg/m²/ mm
Vízigény kb. 0,24 l/kg  (= 6l /25 kg zsák)
Max. rétegvastagság 10 mm
Feldolgozási idő kb. 20 perc
Burkolható kb. 24 óra múlva
Járható kb. 1 - 2 óra
Kiszerelés: 25 kg-os zsák


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
Alacsony fordulatú elektromos keverőgép, min. 30 l-es
keverővödör, fogazott lehúzó, glettvas, tüskéshenger,
szögescipő


Alapfelület:
Az alapfelületnek szilárdnak, por-, zsír-, olaj-, valamint festék- és egyéb leválasztóanyag-maradványoktól mentesnek, valamint az érvényes előírásoknak (ÖNORM B 2236/1 és B 2232) megfelelőnek kell lennie.


Megfelel:
Minden általános építőipari ásványi aljzatra.


Nem alkalmas:
fára, fémre, műanyagra


Előkészítés:
Az alapfelületet meg kell csiszolni és alaposan portalanítani. A gyengén tapadó, laza részeket el kell távolítani, (régi aljzatkiegyenlítő, ragasztó, burkolat maradvány) gépi csiszolás, marás, golyószórás segítségével. A függőleges falcsatlakozások mentén körbe 5 mm széles rugalmas
távtartót kell elhelyezni. A tapadás javítását, nedvszívás kiegyenlítését az aljzat tulajdonságainak megfelelő Murexin alapozóval vagy Murexin tapadó híddal végezzük. Alapozó szívóképes alapfelületen: Murexin D 1 alapozó, vagy LF 1 Mélyalapozó. Nem szívóképes felület esetén a D 2 vagy D 4  Tapadóhíd. Anhidrit-esztrichen az EP 70 BM gyanta tűziszárított kvarchomok beszórással (1 kg/m2 ) vagy PU 5 alapozó tűziszárított kvarchomok beszórással.


Keverés
Egy tiszta keverőedényben kell a kimért tiszta vízhez önteni, és folyamatos keverés mellett elektromos keverővel csomómentesre elkeverni (kb. 4 perc), míg az anyag, homogénné, csomómentessé nem válik.


Feldolgozása
A folyékony anyagot egy munkamenetben a kívánt rétegvastagságban (max. 10 mm) az előkészített alapra kell önteni, és fogazott lehúzóval egyenletesen szétteríteni. Az anyag pumpával történő bedolgozásra is alkalmas. A kilevegőztetéshez tüskés henger használata javasolt. Mivel
az anyag cement és víz reakciója révén szilárdul, ezért kerülni kell az anyag gyors kiszáradását, védeni kell a direkt napsugárzástól, huzattól.

Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez vezet! Keverési arány: kb. 6,5 l víz/ 25 kg Objekt plus aljzatkiegyenlítőhöz. Optimális feldolgozási hőmérséklet: 16 - 22°C Tisztítás friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan. Rendszerkiegészítő termékek Erősítő szál GL

 

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.