2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin ST 12 aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin ST 12 aljzatkiegyenlítő - 25 kg

Murexin ST 12 aljzatkiegyenlítő - 25 kg
4.572 Ft,- / zsák3.429 Ft,- / zsák

ST 12 aljzatkiegyenlítő
(Nivelliermasse ST 12)


> önterülő
> 12 mm vastagságig használható
> kevésbé zsugorodik


Terméktulajdonságok
Por alakú, műgyantával javított hidraulikusan kötő, önterülő aljzatkiegyenlítő.


Alkalmazhatóság
Csak beltéri felhasználásra! Murexin ST 12 önterülő aljzatkiegyenlítő alkalmas hidegburkolat ragasztás, valamint melegburkolatok alá felület kiegyenlítésre, 12 mm réteg vastagig felhordva, akár padlófűtésre, székgörgő terhelésre is. 5-12 mm közötti kiegyenlítés esetén 5 kg tüziszárított 
kvarchomokot lehet adni 25 kg aljzatkiegyenlítőhöz.


Termékadatok
Kiszerelés:
25 kg papírzsák 48 zsák/ 1.200 kg raklaponként
Tárolás:
Száraz helyen, fa raklapon, jól lezárt, eredeti, bontatlan csomagolásban + 5 o  fölött kb. 12 hónapig.


Műszaki adatok
Anyagigény kb. 1,5 kg/m² / mm
Vízigény kb. 0,26 l/kg (=6,5 l/ 25 kg zsák)
max. rétegvastagság 2 mm
Feldolgozható 20 °C-on kb. 30 - 35 perc
Burkolható kb. 36 óra múlva / 3 mm
Járható kb. 6-8 óra / 3 mm
Szabványossági vizsgálatok, minőségi tanúsítványok
MSZ EN 13813   CT- C 20 F6,
Éghetőségi besorolás: A 1


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
Alacsony fordulatú elektromos keverőgép, keverőszár, min. 30 l-es keverővödör, glettvas, tüskéshenger, szögescipő. Alapfelület:Az alapfelületnek szilárdnak, por-, zsír-, olaj-,
valamint festék- és egyéb leválasztóanyag-maradványoktól mentesnek, valamint az érvényes előírásoknak megfelelőnek kell lennie.


Megfelel
Minden általános építőipari aljzatra. 

Nem alkalmas: fára, fémre, műanyagra


Előkészítés:

Az alapfelületet meg kell csiszolni és alaposan portalanítani. A gyengén tapadó, laza részeket el kell távolítani, (régi aljzatkiegyenlítő, ragasztó, burkolat maradvány) gépi csiszolás, marás, golyószórás segítségével. A függőleges falcsatlakozások mentén körbe 5 m széles rugalmas távtartót kell elhelyezni. A tapadás javítását, nedvszívás kiegyenlítését az aljzat tulajdonságainak megfelelő Murexin alapozóval vagy Murexin tapadó híddal végezzük. 

Feldolgozás:
A port egy tiszta keverőedényben kell tiszta hideg vízzel, elektromos keverővel csomómentesen elkeverni  ( 4 perc), míg az anyag egy sűrű egyenletes masszává nem válik. A folyékony anyagot egy munkamenetben a kívánt rétegvastagságban az alapra kell önteni és egyenletesen, fogazott lehúzóval szétteríteni. Az anyag pumpával történő bedolgozásra is alkalmas.  A kilevegőztetéshez tüskés henger használata javasolt. Semmilyen idegen anyag nem adható hozzá! Mivel a kiegyenlítő massza cement és víz reakciója során szilárdul, ezért kerülni kell az anyag gyors kiszáradását, védeni kell a direkt napsugárzástól és a légáramlatoktól(huzattól).Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez vezet! Optimális feldolgozási hőmérséklet: 16 - 22°C


Rendszerkiegészítő termékek
Alapozás szívóképes aljzaton: Murexin LF1 Mélyalapozó
Alapozás nem szívóképes aljzaton: Murexin D4 Tapadóhíd, D 2 Tapadóhíd
Alapozás anhidridaljzaton: Murexin EP 70 BM epoxigyanta beszórva kvarchomokkal

Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.