2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Murexin EP 70 BM többcélú epoxigyanta - 4,5 kg

Murexin EP 70 BM többcélú epoxigyanta - 4,5 kg

Murexin EP 70 BM többcélú epoxigyanta - 4,5 kg
31.387 Ft,-26.679 Ft,- / doboz

EP 70 BM többcélú epoxi gyanta
(Epoxy-basysharz EP 70 BM )
> oldószer mentes


> zsugorodás mentes
> univerzálisan használható


Terméktulajdonságok
Két komponensű, építőipari felhasználásra gyártott, zsugorodásmentes, módosított, ldószermentes, hígfolyós, töltetlen epoxi gyanta-edző rendszer. Zsugorodásmentesen keményedik ki, nem szappanosodó,ütésálló és messze­­menően feszültségmentes az alappalszemben.


Alkalmazhatóság
Kül- és beltérben alkalmazható. Epoxi-bevonatok alapozására, nagy terhelhetőségű, súszásmentes
bevonatként kvarchomok beszórással, műgyanta habarcsok kellősítő bevonataként, kiváló mi­nő­ségű habarcsok készítéséhez kötőanyagként kemény és vegyszerálló ada­lék­anyagok belekeverésével. Önterülő és glettelhető, mint padlóbevonat. Habarcsként használva kvarchomokkal felületek kiegyenlítésére, repedések javítására összevarrására  archomokszórással, oszlopok és támfák kiöntésére. Párazáró bevonatként 4,5 CM %-ig, erősen szívóképes felületek impregnálására  is alkalmas.


Termékadatok
Kiszerelés:
4,5 kg egység (Komp. A 3 kg, Komp. B 1,5 kg)

Tárolás:
Száraz helyen, jól lezárt eredeti bontatlan csomagolásban, +8°C + 30°C között, kb. 12 hónapig


Műszaki adatok
Viszkozitás:
Komp. A kb. 500-700 mPa*s
Komp. B kb. 60 mPa*s
Fazékidő kb. 40 perc
Sűrűség:
Komp. A kb. 1,15 g/cm³
Komp. B kb. 1,0 g/cm³
Feldolg.hőmérséklet +5°C +35°C között
Anyagigény:
Alapozásként kb. 0,3 kg/m²/ réteg
Glettelésként kb. 0,7 kg/m²
Habarcsként kb. 0,3 kg/m² / mm
Párazáróként kb. 0,4 kg/m²


Bedolgozás
Javasolt szerszám:
Alacsony fordulatszámú elektromos keverőgép, megfelelő keverő edény, glettvas, fogazott gletvas, henger


Alapfelület:
Az alapfelület legyen száraz, fagymentes, szilárd és hordképes, alaktartó, portól szennyeződéstől, olajtól, zsírtól, leválasztószertől, laza részektől mentes, feleljen meg az ÖNORM B 2232 und B2236/1 előírásainak.


Megfelel:
Minden, építőiparban szokásos alapfelületen, mint pl. beton, esztrich, kő, anhidrit és megnezit esztrichen, öntött aszfalton.


Nem megfelelő
Folyamatosan felszálló nedvesség, vagy víznyomásnak kitett felületesetén, valamint olyan felületek bevonataként, melyen fehér foltok találhatóak. (Carbamat)


Előkészítés:
Az acélnak fényesnek kell lenni. Cementkötésű aljzatoknak maximum 4,5% CM maradék nedvesség tartalommal kell rendelkezni. A nyomószilárdság minimum 25 N/mm2  legyen (megfeleljen a C.25 betonminőségnek) és a tapadószilárdsága minimum 1,5 N/mm2 . Az alapfelületet sörétszórással vagy csiszolással kell megtisztítani. Végül a port olaj mentes levegőfújással vagy porszívózással kell eltávolítani. A hidraulikus, vízben kötő alapoknál oda kell figyelni a bevonat párazáró tulajdonságára. Az alap nedvesség elleni szigetelése légbuborék képződéshez vezethet a bevonatban.


Bekeverés:
Az EP 70 BM-et keverésre kész egységekben szállít­juk. Rendszerint a készre csomagolt szállítási egységek feldolgozása egyszerre történik. Az esetleg szükséges részmennyiségeket mindig az állandó A:B = 2:1 tömegrész arányban kell keverni. A B komponenst maradék nélkül az A
komponenshez adni, majd egy egy elektromos keverősegítségével teljesen egyöntetűvé keverni kb. 2-3 perc. Oda kell figyelni, hogy az edény alján és oldalán ne maradjon felkeveretlen anyag. Az egy­sé­ges kikeményedés biztosítása és az egyes ragadós helyek elkerülése ér­de­kében ajánljuk a már jól elkevert mennyiség áttöltését egy tiszta edénybe és ismételt alapos átkeverését. Nagyobb
bekevert mennyiségek esetén a fazékidő túllépésekor az anyag felmelegedhet és erős szagot áraszt.


Feldolgozás:
Mindig a felhasználás módja szerint:
b
evonat, ragasztás és kiöntés, erősen szívó felületek impregnálása, epoxi bevonatok alapozója,önthető és önterülő habarcs, glettelhető habarcs


Fazékidő a hőmérséklet függvényében:
Környezeti hőmérséklet: +10°C +20°C +30°C
Fazékidő (perc): 75 40 20


Fontos figyelmeztetés!
Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! +5 oC alatt az anyag nem használható fel. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást! Semmilyen idegen anyag nem keverhető hozzá!

Munkavédelem
Munkavédelem: Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék
elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági
adatlapján.

Fenti műszaki tájékoztatónkat átfogó tapasztalataink valamint legjobb ismereteink alapján állítottuk össze. Az ismertető alapján semmi nemű jogi
kötelezettség nem terhelheti cégünket.

Sem szerződéses jogviszonyt, sem egyéb az adás-vételi szerződésben fel nem tűntetett kötelezettségeket nem alapoz és testesít meg. Termékeink minőségét mindenkor az eladási és szállítási feltételeinkben garantáljuk. A hibalehetőségek kockázatának elkerülése érdekében felhívjuk termékünk felhasználóinak figyelmét az alkalmazás során felmerülő korlátozásokra.

Természetesen lehetetlen lenne minden jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőséget és speciális esetet hiánytalanul feltűntetni.

Azok az adatok, amelyeket a szakemberek részéről ismertnek feltételeztünk nem kerültek felsorolásra. A felhasználó, kivitelező nem mentesíthető, azaz nem formálhat jogot reklamáció benyújtására a kérdéses, vitatható esetben történő szóbeli tájékoztatás esetén, saját felelősségére elvégzett helyszíni kipróbálás esetén, valamint szakemberrel történő kiviteleztetés esetében sem. Jelen műszaki ismertető újabb változat kiadásával érvényét veszti.